Guds rike utbreder sig i Tanzania

Pastor Samuel talar på gudstjänst i Kiwanga.

I byn Kiwangwa i närheten av staden Bagamoyo, Tanzania finns en församling som är del av EFKs partner FPCT (Free Pentecostal Church of Tanzania). Vi i EFK har funnits med sedan församlingen grundades för drygt 20 år sen och vi fortsätter att stötta på olika sätt, bland annat genom stöd till utbildning för ledare, unga vuxna, förskola i byn mm.

I FPCT finns en tydlig längtan att starta nya församlingar och det är naturligt för varje församling att sända ledare till nya platser för att grunda nya församlingsplanteringar, som sen i sin tur grundar nya församlingar. Det är otroligt inspirerande att lyssna till ledarna i Kiwangwa och Bagamoyo och deras iver att fler människor ska lära känna Jesus och få ett andligt hem.

"Det behövs förskolor." Bland det första FPCT gjorde när de startade församlingen var att fråga byledningen vad de som kyrka kunde göra för samhället.

Många människor kommer till tro, en del som förut varit muslimer vilket kan få stora konsekvenser för dem i sitt privatliv. Här får församlingen vara familj på många konkreta sätt när den biologiska familjen vänder människor ryggen. Vi fortsätter att stötta våra syskon i Tanzania med att bygga Guds rike.

Låt oss ta rygg på våra syskon i Tanzania och utbreda Guds rike på de platser där vi finns i Sverige och världen.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.