Förändringar i partnerskapet med Franska Baptisfederationen

I mer än 60 år har EFK haft missionärer i Frankrike. Till en början arbetade de med evangelisation och församlingsplantering utan att ha någon koppling till ett samfund. I början av 1980-talet blev församlingarna som startats en del av Franska Baptistfederationen, FEEBF, och EFKs missionärer blev medarbetare i samfundet.

Över 30 missionärer har sänts ut av EFK för att arbeta i Frankrike. Flera församlingar har grundats och blivit självgående, andra församlingar har utvecklats tack vare våra missionärers goda arbete. Många har kommit till tro, blivit döpta och vuxit som lärjungar. Franska baptistfederationen har stor respekt för det bidrag EFK gett under årens lopp. De senaste 11 åren har Fredrik och Martine Karlsson arbetat i Marseille för att hjälpa FEEBF att nå ut till de många muslimer som finns i Frankrike. Fredrik och Martine flyttar tillbaka till Sverige nästa vår och avslutar sin tid i Marseille.

Det är naturligt att partnerskap förändras över tid, vår partner utvecklas och Frankrike har förändrats. Under det kommande året får vi tillsammans med Franska Baptistfederationen utforska hur vårt partnerskap ska se ut framåt. Sannolikheten att vi kommer sända fler missionärer till Frankrike är liten. Gud reser upp fransmän som tar över, han sänder från andra länder och han förser på olika sätt. Men vår relation med Franska Baptistfederationen tar inte slut. Den kommer att fortsätta, åtminstone genom Europeiska Baptistfederationen.

/Fredrik Karlsson, medarbetare i Frankrike och regionledare för EFKs arbete i Europa, Mellanöstern och Nordafrika

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.