Hon är anställd för att inkludera barnen i missionen

Anna-Maria Jonsson tillsammans med Tatiana Santos och Tania Wutzki, FEPAS samordnare.

Hur pratar man med barn om mission? Det är en fråga som jag tror att vi är många som ställt oss. Vår partner i Brasilien, CIBI, som sänder missionärer till ett 20-tal länder upplever att barn behöver medvetandegöras så tidigt som möjligt om mission. Därför har man anställt Tatiana Santos som enbart arbetar med att inkludera barnen i missionen. Här berättar hon lite om sitt arbete.

”Barn är mottagliga och nyfikna vilket kan skapa ett intresse för det som är okänt och ligger långt borta. Målet med detta är att utveckla i barnet visionen av att världen behöver nås av evangelium och att det blir tydligt att Gud älskar världen och såsom Gud sänt Jesus sänder Han ut oss i världen. Barnet kommer att förstå att Bibeln en berättelse av en Gud som söker den förlorade människan och att denne Gud räknar med oss som sina medarbetare. Det handlar inte om insatser i framtiden utan barnets bidrag är viktigt här och nu. Man kan prata med barn tidigt om olika teman inom mission: de onådda, missionärsunderhåll, vikten av bön, svårigheter och glädjeämnen i fält, besvikelser, förföljelse, hopp, seger osv. Om man talar om dessa ämnen på ett anpassat sätt så kommer barnen att växa upp i en ‘missionell’ miljö, som är något naturligt och som påverkar församlingen som en helhet. Vi kommer att ha barn med öppna hjärtan som lyssnar till Guds kallelse på alla nivåer. Barn som kommer att be och ge med ett ärligt hjärta.”   

Så spännande att få se olika typer av material som Tatiana tagit fram för samfundet i Brasilien och något som vi absolut kan lära oss av.  

/Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.