"Jag vill berätta för alla!"

När 17-åriga Koisor tog emot Jesus förändrades hans liv - och det vill han dela med sig av till alla. Han är en av dem som lärt känna Jesus genom vår partner Faith Bible Church (FBC) och deras pionjära arbete i Bangladesh.

Vi i EFK har sedan 1996 ett samarbete med FBC som tränar och sänder ut pionjärer till områden i Bangladesh där ännu ingen kyrka finns. Under 2023 har de delat evangeliet med över 10 000 personer och flera hundra har tagit emot Jesus som sin frälsare.

Följde med en vän till kyrkan

En av dem som kommit till tro på Jesus är Koisor. Han är 17 år och bor med sin morfar i byn Mustafapur strax söder om huvudstaden Dhaka. Koisors pappa har lämnat familjen och hans mamma arbetar inne i stan. Han arbetar i en liten bygghandel som säljer trävaror samtidigt som han studerar. Det finns en liten kyrka i byn och många ungdomar brukar samlas där. Koisor följde med en vän dit och fick höra talas om Jesus. De sjöng och lyssnade på bibelstudier och snart växte en tro fram och Koisor förstod att Jesus är Gud och den enda möjligheten att få förlåtelse för sina synder. När han lärde känna Jesus blev han fri från sina dåliga vanor och beroenden.

- Och det vill jag berätta för alla, särskilt för mina vänner, säger Koisor.

Koisor önskar att vi ber för hans pappa, att han ska komma tillbaka till familjen.

/Tobias Åberg, missionär i EFKs region Asien

Förra året delade vår partner FBC evangeliet med omkring 10 000 personer och flera hundra tog emot Jesus.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.