Insamlingstips till församlingar

Det finns många sätt ni som församling kan samla in till Ge för livet på. Det bästa är att skapa insamlingar som kännetecknas av stor idealitet och små omkostnader. Utgå från era församlingsmedlemmars styrkor, gåvor och nätverk.

Tips på sätt att samla in

  • Konsert: Inträdet eller eller serverings-/garderobsintäkter går till Ge för livet.
  • Pop-up-aktion: Sälj hembakat bröd m.m. på kyrkans söndagsfika.
  • Marknad eller loppis: Baka och sälj till exempel mat, fikabröd, sticklingar, äppelmust eller begagnade grejer som man hittat i sitt garage och som inte används längre. Gör reklam lokalt och bjud in.
  • Baklucke-loppis: Var på er parkering och låt alla som ställer ut får betala exempelvis 100 kr för att få sälja där. Sälj kaffe och fika och låt överskottet går till Ge för livet.
  • Erbjud tjänster: Exempelvis byta däck, klippa gräs, eller liknande hushållsnära tjänster.
  • Söndagslunch på restaurang: Fråga en restaurang nära er om er församling kan få abonnera stället och ordna en söndagslunch där. Testa att fråga om de vill ställa upp gratis med lokal och tallrikar. Men innan dess, prata med och be olika sponsorer att stå för själva matkostnaden. Bjud sen in vänner och bekanta att komma på lunchen där de betalar för maten, men förutom fin mat får de även information om vad pengarna går till. Kanske även ett musikinslag och givetvis vilka som är sponsorer till lunchen.
  • Varva för världen: Ett motionslopp och en folkfest där alla är med och samlar in pengar – oavsett om man går med stavar eller springer snabbt. Ett insamlingsinitiativ som startades 2015 av Ge för livet (som är en del av Evangeliska Frikyrkan). Läs mer om Varva för världen här!

Har ni en insamling på gång, eller frågor och funderingar? Hör av er till Hans Lindstrand!

Tips från andra församlingar

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag bollar gärna insamlingsidéer med dig!

Hans Lindstrand
Insamling/Ge för livet och Ansvarig för kapitalförvaltning pensioner 50 %

070-524 38 75

Mejla mig!