Barn & unga i Sverige

De är små och stora, gillar att leka eller hänga. De lär sig en massa nya saker varje dag och hanterar relationer i skolan, på fritiden, hemma och på sociala medier. De ska duga och passa in. De ska också möta livets stora frågor och en allt större oro för klimatet och vart allt är på väg. De är barn och unga och har hela livet framför sig. Två och en halv miljon människor i Sverige är barn mellan 0-19 år.

Ung i ett sekulariserat land

Barn och unga växer upp i ett alltmer sekulariserat och individualistiskt Sverige. En naturlig tro på en god och personlig Gud, är för många en okänd tanke. Och vem ska berätta?

Vi tror att våra församlingar är viktigare än någonsin för en ung generation. Mötet med trygga vuxna som ser och bryr sig om, äkta gemenskap, möjligheten att tillsammans med andra få dela livet och möta hoppet i en tro som bär genom allt - det kan göra all skillnad för resten av livet!

Barns rätt till tro

Sedan den 1 januari 2020 är Barnkonventionen lag i Sverige. I den uttrycks barns rätt till såväl tro som andlig utveckling. Hur vill och kan vi spela roll i våra församlingar på de platser vi finns? Är det dags att tänka om, tänka nytt, tänka större om både Guds och våra möjligheter? Vi kan bara konstatera att de resurser vi har för att stötta församlingar och ledare i detta arbete idag är väldigt små. Här behövs det mer resurser för att kunna ge ett bättre stöd. För att kunna göra det är vi beroende av gåvor. Här kan du vara med och göra skillnad!

Nya vägar i en ny tid

I EFKs Sverigeprogram vill vi stötta församlingar och ledare att både utveckla och ta nya tag när det gäller att vara församling bland barn och unga. Det handlar om att vara en bra församling för alla åldrar och de vi redan möter. Och visst gör vi mycket som är bra och spelar roll: läger, aktiviteter, konfagrupper, ungdomssamling, söndagsskola… Men vi behöver också utmanas att sträcka oss längre och hitta vägar till alla andra barn, unga och familjer som finns i vårt närområde.

Vi står tillsammans!

Ge en gåva! Märk gåvan med insamlings-nummer: "41236 Barn & unga i Sverige". Be att församlingarna i EFK ska få mod att vara församling på fler sätt för att nå unga. Be att Gud ska resa upp nya ledare som brinner för barn och unga i vårt land. Be om kreativitet i hur vi bäst ger evangeliet rättvisa i mötet med en ung generation.

Jag vill bli månadsgivare genom autogiro!Öppnas i nytt fönster.

Så här behandlar Evangeliska Frikyrkan (EFK) dina personuppgifter Öppnas i nytt fönster..
EFK innehar 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..