Covid-19: Vårt stöd behövs mer än någonsin

Hjälparbetare för ASSI i Indien.

En pandemi drar fram över världen och miljoner människor insjuknar och många människor dör. Som alltid i kriser är det de som redan är fattigast och mest utsatta som drabbas värst.

Swisha din gåva direkt: Swisha till 900 4037 och märk "EFKs mission".

Våra missionärer, partnerkyrkor och samarbetsorganisationer har snabbt fått anpassa sig till nya behov i denna tid. Många arbetar i länder där hela samhällen har stängts ned och nöden blir synlig direkt. I spåren av pandemin förlorar många människor sin inkomst och behovet av mat är på många platser akut. I dagsläget är det på många platser inte självaste viruset som är problemet, utan mat för dagen.

Men de stora utmaningarna ligger fortfarande framför oss och kommer att kräva stora insatser. Afrika beräknas stå inför den kraftigaste ekonomiska nedgången på 25 år. I Indien har miljontals immigrantarbetare inte längre någon försörjning och riskerar att dö av svält. I Latinamerika riskerar smittan att spridas bland de mest utsatta, i slumområdena som omger de större städerna.

Våra internationella partners kämpar med effekterna av coronapandemin, och visar samtidigt framfötterna i att möta och motarbeta krisen. Men behoven är stora och kommer att finnas kvar länge.

Arbetet pågår - vårt fortsatta stöd behövs mer än någonsin! Tack för att du är med!

Skänk din semester - startade som en idé från Torpkonferensens besökare

Många av oss har längtat efter sommarens konferenser, resor och vistelser i sommarstugor. Har dina semesterplaner grusats av Corona? Kan en del av din semesterkassa bli en skänk från ovan?

Bakgrunden

Christer Aadland är projektledare för Torpkonferensen och berättar om den fantastiska respons han fått efter att Torp ställdes in.
– Flera personer som betalat sin campingavgift undrade om de kunde skänka den pengen. Så vi skickade mejl till de drygt 200 som redan betalt campingavgiften och frågade om de ville skänka sin campingavgift eller ha den återbetald. Hittills har 92 personer hört av sig och 60 % vill skänka den.

Besvikelse och ärlig bön

Konferenser ställer in och flygplanen står på marken. Det vi hoppats på och sett fram emot blir inte av. De vi längtar efter att träffa och krama måste vi hålla avstånd till.

Många av oss kämpar med besvikelse över sånt som inte blir av på grund av Corona.
– Det är lätt att få dåligt samvete för att man sörjer allt det där, när många drabbas så mycket värre. Men livet går inte jämföra på det viset. Tillåt dig själv att sörja och sakna, våga vara ärlig inför Jesus.

Nytt soldäck eller matpaket?

För många av oss kommer semesterutgifterna bli lägre denna sommar. I byggvaruhusen och hos elektronikkedjorna märks redan var vi svenskar lägger våra pengar istället. Kan en del av din semesterkassa istället bli en skänk från ovan till någon som försöker mätta sina barn?

Från våra missionärer och systerkyrkor hörs allt fler rop om hjälp. Fattiga daglönare får inga jobb och kan inte försörja sina familjer. Var med och skänk din semester! Så kom idén till om att ställa om besvikelse till glädjen att kunna hjälpa andra!

Exempel på skänkt semester

Om du vill skänka en del av din semesterkassa är helt upp till dig. Här kommer några exempel utifrån olika livsförutsättningar.

  • Jag vill skänka en bussutflykt för en person: 200 kr
  • Jag vill skänka inträde och åkband till en nöjespark för en familj: 2 000 kr
  • Jag vill skänka mitt semesterprojekt att bygga ett soldäck: 5 000 kr
  • Jag vill skänka en vecka på spanska solkusten för två personer: 9 000 kr
  • Jag vill skänka en familjeresa till Västindien: 40 000 kr

Så här går det till!

Skänk din semester med Swish 900 4037 eller BG 900-4037 och märk ”Semester” eller bli månadsgivare om du vill ge långsiktigt. Det du ger går till EFKs internationella arbete.