Allmän kurs och fritidsledare

Allmän kurs är för dig som inte har fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning och ges på alla våra folkhögskolor. Fritidsledarutbildning ger dig examen som fritidsledare med kunskaper i projektledning.

Allmän kurs

Har du inte en fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning? Med den allmänna högskolebehörigheten har du möjlighet att söka vidare till universitet eller högskola. "Allmän kurs" erbjuds av Hyllie Park folkhögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Liljeholmens folkhögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Örebro folkhögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fritidsledarutbildning

Fritidsledarutbildningen på Örebro Folkhögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en modern ledarskapsutbildning med inriktning på projektledning. Det är en tvåårig utbildning inom idrottsområdet som ger dig en fritidsledarexamen, där du dessutom får en projektledarutbildning som är användbar inom de flesta yrkesområden.För att söka utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Fritidsledarutbildningen på Örebro Folkhögskola har idrott som profil.