Utbildning: Ledarskap och pastor

Varje morgon börjar med bön på ALTs Örebrocampus. Foto: Emmanuel Ingelsten

Att leda en församling, att bryta ny mark för evangeliet, att undervisa om Gud är viktiga uppdrag. Därför har vi i EFK en lång tradition av utbildning för Guds rike. Sedan 2017 samlar några av de utbildningarna i Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med Pingströrelsen och Svenska alliansmissionen.

Fyraårigt pastors- och ledarprogram

Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en gedigen teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare. Det är en sammanhållen utbildning som bedrivs på sex studieorter där lärande och pedagogik från högskola och folkhögskola kombineras.

Teologiskt program 180 hp

Utbildningen Teologiskt program 180 hp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig som vill ha en gedigen utbildning inom teologi för att på ett bra sätt kunna ta ansvar i församling/kyrka eller samhällsarbete, eller för att förbereda dig för vidare teologiska studier. Detta program ges endast som campusstudier i Örebro. Utbildningen leder fram till Teologie kandidatexamen om 180 hp.

Utbildningen ges också i 120 hp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och 60 hp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

PROMIS

Programmet för mission och interkulturella studier (PROMIS) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en missionsförberedande utbildning som lämpar sig för den som tänker sig tvärkulturellt arbete internationellt såväl som i Sverige, eller för den som bara är nyfiken på mission. Vissa studenter är redan antagna som missionärskandidater av en församling, missionsorganisation eller samfund, andra kommer för att bearbeta sina funderingar i ett tidigare skede. Utbildningen är unik i sitt slag i Sverige.