Gudstjänster och bibelstudier

Bibelundervisningen, predikan och gemenskapen, är gudagivna gåvor som har kraft att leda oss vidare i lärjungaskap och efterföljelse. Här nedan kan du ta del av vad som kommer vara inriktningen på kvällsmötena i ladan och info om bibelstudierna - vem som predikar vid de olika tillfällena. Vår bön är att Gud ska få använda dessa förkunnare och att vi tillsammans får erfara att vi sträcker oss vidare, får kraft och riktning i livet. Det är vad Torp handlar om.

Se schemat för gudstjänster och bibelstudier i Torp-häftet, s.32-39Öppnas i nytt fönster.

Predikningar

Måndag

Fredrik Lignell ”Glädjebud från framtiden”

Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han är på en ständig upptäcktsfärd som har att göra med hopp, tröst och fördjupning kopplat till Jesus från Nasaret. På måndag kväll i Torpveckan ska han predika över vad det innebär att Jesus är den förstfödde från de döda. Finns det hopp och tröst att hämta här för våra personliga situationer, för mänsklighetens och skapelsens framtid?

Tisdag

Pete Greig

Pete Greig är grundare av 24-7 Prayer, en global rörelse av bön, mission och rättvisa. Tillsammans med sin fru Sammy är de huvudpastorer i Emmaus Rd Church i England. De delar upp sin tid mellan en husbåt i floden Wey, söder om London, och ett retreatcenter på toppen av en klippa på Englands sydkust där de fungerar som mentorer för ledare från hela världen.

Onsdag

Linalie Newman & Ingemar Forss

Ingemar Forss och Linalie Newman är ledare för Evangeliska Frikyrkan sedan 2018. Linalie har tidigare varit pastor i Johanneskyrkan Linköping och Ingemar har en bakgrund som rektor och pastor i Jämtland. De har tillsammans en längtan efter att få komma med glädjebud till dem som bäst behöver det.

Torsdag

Anders Nordström "Glädjebud - det finns fisk i sjön”

Anders Nordström är pastor i Korskyrkan Karlstad sedan snart 27 år. Han älskar gudstjänster, att träffa nya människor och få höra deras berättelser om hur Gud jobbar i och med dem. På Torpkonferensen är han mest på Mattorget och ser till så att alla torpbesökare får bra mat snabbt.
På torsdagskvällen kommer Anders hålla i en kort predikan och sedan ge rum för vittnesbörd från Korskyrkan Karlstad om vad de får se Gud göra där.

Fredag

Rachel Turner ”Glädjebud för alla generationer”

Rachel Turner är en uppskattad talare och föreläsare världen över och är grundaren av en hemsida som heter ”Parenting for Faith”. Där skapas resurser och undervisning för församlingar och föräldrar om att uppfostra barn och ungdomar att få lära känna Jesus. Hon är författare till tio böcker för familjer, föräldrar och kyrkledare och föreläser om ledarskap och generationsöverskridande församlingsarbete vid olika missions- och ledarskapsutbildningar i England. Hon är ett stort Star Trek fan.

Lördag

Johanna Samuelsson

Johanna Samuelsson är kårledare tillsammans med sin man på Frälsningsarmén i Halmstad. Där får de möta människor med olika bakgrund, olika bagage och i olika åldrar och Johanna slutar inte fascineras över hur Jesus kan förvandla mörker till ljus.

Söndag - Gudstjänst med alla åldrar

Maria Furusand

Maria Furusand är gift med Sebbe och mamma till tre halvvuxna barn. Hon jobbar som pastor i Botkyrka pingst och som studieledare på Akademi för ledarskap och teologi. Hon dricker mycket kaffe, springer en del och älskar att bo i husvagn. Maria längtar efter en kyrka där människor i olika åldrar och från alla folk, stammar, länder och språk följer Jesus och växer i lärjungaskap.

 

Bibelstudier

Tisdag-onsdag | Micael Nilsson

Micael Nilsson är 60 år gammal och gift med Maria och är både pappa och morfar. Han är pastor i Tabernaklet, Göteborg. Han kom till tro i tonåren och hans livsprojekt sedan dess har varit att försöka förstå vem Jesus är, vad Jesus vill och vad Jesus kan.

Torsdag-fredag | Linnea Åberg

Linnea Åberg är sedan 2016 bosatt i norra Thailand där hon tillsammans med sin man arbetar inom EFKs internationella arbete. Hela livet har hon brottats med vad det innebär att följa Jesus i en vacker men brusten värld. Linnea tror att Jesus står på de fattigas och förtrycktas sida och han inte bara vill förändra individer utan också strukturer och hela nationer.

Program tolkat till andra språk

Tolkning till engelska/ Translation into English

Samlingarna i Ladan kommer att tolkas till engelska under hela veckan. Fråga mötesvärdarna efter platser med tolkning.

Tolkning till arabiska och persiska

Tolkning finns från och med fredag kväll till och med lördag kväll.

Gudstjänster på andra språk

ARABISKA | Fredag kl. 16:30 i Trädgårdstältet | Lördag kl. 16:30 i Trädgårdstältet
PERSISKA | Fredag kl. 16:30 i Stallbackstältet | Lördag kl. 16:30 i Stallbackstältet
UKRAINSKA | Fredag kl. 17:00 i Parktältet

 

Text

Text