Konserter och underhållning

Torpkonferensens program är som vanligt fullmatat med sång och musik. Med en bredd i genrer och uttryck finns det något som passar för alla. Det känns väldigt roligt att få välkomna både nya och återvändande artister till årets Torpkonferens!

Konsert- och seminariepass

Det mesta under Torpkonferensen är gratis, men några programpunkter kostar. Det går att köpa lösbiljetter till konserter och seminarier eller ”Torparmbandet” som ger fritt inträde till alla seminarier och de flesta konserterna.

Undantag: Konserten på söndagen kl. 15:00 ingår inte i passet men den med armbandet kan köpa rabatterad biljett för 100 kronor (ordinarie pris 250 kronor). Det går enbart att göra i Torpreceptionen.

Lindéh&Lindholm och Torpkonferensen presenterar Martin Smith

Armbandet är inte personligt och kan köpas i Bildas seminariedisk eller Torpreceptionen. Lösbiljetter till konserter säljs enbart i Torpreceptionen.

Priser för Torparmbandet

Måndag - söndag
Onsdag - söndag
Torsdag - söndag
Fredag - söndag

490 kr
450 kr
400 kr
350 kr

NYHET! Student- och pensionärspris för Torparmbandet

Måndag - söndag
Onsdag - söndag
Torsdag - söndag
Fredag - söndag

450 kr
400 kr
350 kr
300 kr

Konserter

Tisdag

Ladan kl. 22:00 | IDA ELINA

Singer-songwriter och popkantele-diva, Ida Elina, är en internationell turnerande artist, Årets Internationalizer 2023, Evento Awards Performer of the Year, Kantele of the Year, och vinnaren av den 1:a internationella Kantele-tävlingen. Utbildad till klassisk musiker upptäckte Ida Elina sitt unika sätt att spela sitt instrument genom att titta på YouTube slask-gitarrspelare och "nu har hennes popcovers revolutionerat sättet vi förstår kantelemusik på" (Helsingin Sanomat). Som konsertartist har Ida Elina uppträtt i över 20 länder, inklusive konsertturnéer i Japan, i Tyskland och i USA. För speciella evenemang har Ida Elina uppträtt på världsutställningen i Dubai 2021, i Peking, Shanghai och Hongkong för Finlands 100-årsfirande, på Chelsea Flower Show i London och på Nordic Business Forum både i Helsingfors och Oslo bara för att nämna några. Missa inte denna upplevelse!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Onsdag

Ladan kl. 22:00 | JONAS HELGESSON

Sjukt roligt - med Jonas Helgesson! En kväll om livets höjder och dalar.
- Får man skratta mitt i problem? Hur bevarar med tacksamheten när allt går emot. Behöver man vara normal för att må bra? Och hur tråkig får man vara som kristen?

Jonas Helgesson är killen som inte ger upp. Trots att han föddes med en svår CP-skada lever han idag ett liv få trodde var möjligt. Han har lärt sig tala, gå utan sin rullstol, ta körkort och nu bor han och hans familj i ett hus utan några hjälpmedel alls - ja om man bortser från diskmaskinen...

"Det blir inte alltid som man har tänkt - ibland blir det bättre" är Jonas motto och det har han bevisat gång på gång. Välkommen på standup i Ladan!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Magasinet kl. 22:00 | ALLSÅNG

På onsdagen under Torpkonferensen blir det allsångskväll med röj, dans och glädje i tonårstältet! Vi dukar undan bänkarna och gör plats för ett drömgäng från Örebro som leder oss genom klassiker, gamla såväl som nya. Kom kom kom!
Entré: Gratis

Torsdag

Ladan kl. 22:00 | VASA GOSPEL, VASA BAND

Vasa band & Vasa Gospel kommer tillsammans ha en konsert i Ladan under Torpveckan!

Vasa band är ett brassband i Frälsningsarmén som både kompar församlingssång på gudstjänster och ger konserter. Ibland spelar de ihop med Vasa Gospel, som nu på konserten på Torp, och tillsammans har de spelat in fyra album senaste 25 åren.

Med energi, glädje och ett maffigt sound sprider Vasa Gospel det kristna budskapet och hoppet i Jesus på det sätt som vi älskar allra mest - genom gospelmusiken. Välkommen till en stund med mäktigt brass och svängig gospel!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Fredag

Ladan kl. 16:00 | JEANETTE ÅKERLUND

Varmt välkomna på en vacker och vilsam konsert i Ladan 16:00 på midsommaraftonen med Jeanette Åkerlund, sångerska och låtskrivare från Kungälv.

I ett avskalat format bjuder hon på sina egna sånger tillsammans med sin man Lennart på gitarr med rubriken "I kärlekens hägn - sånger och psalmer".
Texterna är ärliga, starka och hoppfulla och handlar om allt det där som är livet. Gudstron och ljuset genomsyrar texterna och musiken rör sig inom genren vispop med inslag av både lite country och jazz.
Denna eftermiddag blandar hon egna sånger med några av våra mest älskade och välkända psalmer och sånger.

Jeanette ersätter konserten med Erik Mjönäs som har valt att ställa in sin konsert med anledning av samtalen om utställarplats på Torpkonferensen.
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Ladan kl. 22:00 | TERESE FREDENWALL

På scen står Terese Fredenwall och hennes band och de kommer bjuda på musik och berättelser berör och stannar kvar i själen. Temat för konserten är ”Art never lies” som också är titeln på Terese senaste skiva.
- Från när jag blev offentlig med min musik har jag brottats med förväntningar och krav. Det har hänt att det har gått månader utan att jag kunnat skapa någonting. I arbetet med ”Art Never Lies” har jag försökt hitta tillbaka till källan där allt började; dagarna i mitt flickrum där det var en självklarhet att skriva musik inifrån och ut och inte tvärtom. Kreativitet, konst och tro kräver frihet och ärlighet. I den oroliga värld vi lever i där de mjuka värdena får stå tillbaka för de hårda, tror jag att dessa tre är viktigare än någonsin. Jag hoppas och tror att ”Art Never Lies” ska få manifestera just detta.”

Terese Fredenwall är en låtskrivare och artist från Täby, sedan två år bosatt i Höga Kusten. Hon har släppt sex skivor på eget bolag och samarbetat med artister som Tommy Nilsson, Jenny Berggren (Ace of Base), Danny Saucedo och Jonah Nillson (Dirty Loops). Hon vann P4 nästa 2012 och medverkade i Melodifestivalen 2013 med den egenskrivna låten Breaking The Silence.
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Magasinet kl. 00:00 | SIMON MÖLLER

Simon har två stora intressen i livet - innebandy och musik. Han är uppväxt i Örebro och har spelat allsvensk innebandy för Lillån IBK, men idag spelar jag i Svenska Superligan för Mullsjö AIS. Vid sidan av idrottskarriären rappar han om Jesus och om en tro som bär genom allt, och som en gång hjälpte honom ur ett spelberoende. Genom sina låtar vill han förmedla att Gud har en plan för alla, att Jesus aldrig sviker och att Han vill hjälpa dig.

”Känner mig så förväntansfull och taggad att komma till Torpkonferensen! Det var där jag hade min första konsert sommaren 2022, är väldigt glad och tacksam att komma tillbaka igen! Hoppas vi ses, det kommer bli ös och röj!”
Entré: Gratis

Lördag

Ladan kl 22:00 | BENGT JOHANSSON MED GÄSTARTIST EMILIA LINDBERG

Bengt Johansson är en välkänd kristen artist och låtskrivare. Hans röst, distinkta gitarrspel och stora sångskatt har gett honom en stor publik över hela Sverige och över generationer. Många av hans sånger och lovsånger sjungs i kyrkor och kapell över hela landet, och flera finns representerade i den Svenska Psalmboken. De musikaliska rötterna finns både i rock, blues, folkmusik och country, men har ändå ett eget tonspråk och med poetiska och berättande texter. 14 juni släpps hans senaste album, ”Hem”, som handlar om en längtan om finns hos oss alla, längtan efter att komma hem. Hem till värme; ljus och trygghet men också existentiellt. Hur finner vi den tillit som bottnar och bär hela livet?

Välkommen till en fantastisk konsert med Bengt på lördagkväll under Torpkonferensen. Med sig en av de duettpartners som är med på hans senaste album, Emilia Lindberg!

Bengt Johansson ersätter Dais som skulle haft konsert på lördagkvällen. De har tyvärr inte möjlighet att genomföra konserten i år på grund av en sjukskrivning i gruppen. Men både vi och Dais hoppas på en comeback på Torpkonferensen 2025!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Söndag

Ladan kl. 15:00 | THE SOUND OF SAMUELSONS

En musikalisk hyllning till 70-talets rika musikliv inom frikyrkligheten. Men framför allt är den en hyllning till Bröderna Samuelsons stora låtskatt och gärning som artister. Samuelsons är fortfarande en av de absolut största och mest kända kristna musikgrupperna i Skandinavien och deras musik har i både glädje och sorg berört människor i snart 60 år.

En konsert med The sound of Samuelsons är en riktigt musikfest där man bjuder på Samuelsons mest älskade sånger. Sånger med Jesus i centrum, sånger fyllda av glädje och med ett enkelt budskap som alla kan ta till sig. Men detta är inte bara en härligt nostalgisk musikalisk resa. Nej, medlemmarna i The sound of Samuelson brinner för att beröra människor, att förmedla det hopp och den tro som finns i det evangeliska budskapet i dessa sånger.

Avsluta Torpveckan i Ladan på söndagseftermiddagen, för detta kommer bli en musikalisk fest som kommer beröra, utmana och uppmuntra.

Entré: 250 kr eller rabbaterat pris på 100 för dig som har Torparmbandet . Det går enbart att göra i Torpreceptionen.

Om du önskar ta del av det rabatterade priset som kommer med "Torparmbandet" behöver du köpa biljett i Torpreceptionen på plats.